Wie zijn wij?

In de zomer van 2013 is het initiatief voor het Collectief gestart. Enkele betrokken supporters filosofeerden over een nieuwe, veel actievere manier van supporterssteun. Gefascineerd door bestaande voorbeelden van over heel Europa, waarbij supporters zelf ideeën ontwikkelen en uitvoeren, is er een werkgroep met een bonte verzameling van verschillende prominente supporters geïnstalleerd. Vertegenwoordigers, (oud-)bestuursleden en (oud-)voorzitters van de diverse supportersgroepen en van de klankbordgroep zijn allemaal enthousiast geraakt over de plannen van het Collectief.

Juist de diversiteit in deze werkgroep is een groot voordeel en heeft er voor gezorgd dat we binnen de supporterswereld van FC Groningen een behoorlijk draagvlak hebben en zodoende een groot aantal supporters kunnen bereiken. Daarnaast bestaat de groep louter uit enthousiastelingen die al geruime tijd samenwerken met FC Groningen, vanuit een supportersgroep of individueel. Daardoor kan er gemakkelijk contact gelegd worden met de club, toch de belangrijkste partner in het hele verhaal. Bovendien lopen alle initiatiefnemers van het Collectief al jaren mee in het supporterswereldje en weten dus heel goed wat er speelt bij de club en haar supporters.

Het unieke aan deze werkgroep is dat we als gemene deler weliswaar de liefde voor de FC meedragen, maar dat we ons in de maatschappij allemaal totaal anders ontwikkeld hebben. Deze rijkdom aan diversiteit maakt ons een sterk geheel. Een aantal van ons heeft reeds relevante bestuurservaring, of kunde in het leiden van een professionele organisatie. Daarbij is de groep ook gezegend met kennis op het gebied van ICT-vraagstukken, bouwkundig inzicht, redactionele expertise, het organiseren van evenementen en toernooien en commerciële vaardigheden. De breed gevarieerde kennis en het enorme enthousiasme die een ieder inbrengt in deze werkgroep, bevestigt dat we de juiste samenstelling hebben geformeerd om het Collectief succesvol te laten zijn.

Vanuit deze werkgroep is het bestuur van de stichting Supporterscollectief FC Groningen gevormd. Bij ingebrachte ideeën brengt dit bestuur de aandrager van het idee op de hoogte of het idee interessant en het uitvoerbaar is. Bij een positief oordeel zal het Collectief deze persoon of organisatie actief betrekken in de uitvoering ervan. Het bestuur van het Supporterscollectief blijft vrij om te bepalen welk project “aangenomen” wordt.

Naast het bestuur heeft stichting supporterscollectief ook een Raad van Toezicht, die wordt gevormd door de voorzitters van Supportersvereniging FC Groningen, Z-side, Groningen Fanatics en Rolly side. Daarnaast staan verschillende mensen vanuit deze supportersorganen het bestuur bij om het Supporterscollectief te laten functioneren.

Bestuur
Niels Hilboesen
Voorzitter
Jeroen de Roo
Penningmeester/Secretaris
Alfred Scholtens
Bestuurslid

Volg ons

Twitter

Lekker druk bij ons in de Experience. Oud eerste elftal spelers, Yuri, Antoine en Sander zetten hun krabbel op de "wall of fame" #opendag pic.twitter.com/ljDAr03vOf

Ongeveer 2 maanden geleden op Supporterscollectief's Twitter via Twitter for Android