Uitgangspunten & Visie

Wij vinden dat je als supporter meer bent dan slechts een seizoenkaarthouder, sponsor of volger van FC Groningen. Onze club is voor velen niet alleen maar een wekelijks uitje, het is een belangrijk onderdeel van ons leven. Supporters hebben een mening, zijn kritisch en willen geassocieerd worden met de club. We zijn aanwezig op sociale media en praten tijdens werk of op verjaardagen maar wat graag over onze trots. Bovendien is onder supporters veel kennis en kunde aanwezig. Waarom bundelen we die krachten niet om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken? In plaats van alleen over de club te praten en van een afstand toe te kijken, kunnen we samen actief mooie initiatieven voor onze club ontwikkelen. FC Groningen is een volksclub, laat het volk dan ook echt met de club bezig zijn.

Platform

Het Collectief is geen supportersvereniging, maar een platform dat diverse partijen met elkaar verbindt. We werken gestructureerd op basis van allerlei verschillende projecten en om deze goed uit te voeren vragen we supporters, bedrijven, organisaties, instellingen en groepen hun ideeën in te brengen of hun kennis en kunde aan te bieden. Dit geldt dus ook voor de relatief grote groep individuele supporters die niet aangesloten is bij een supportersvereniging. Er huist zo ongelooflijk veel unieke kwaliteit onder alle supporters met een groen-wit hart, als je dat samensmeedt en de krachten bundelt, valt er enorm veel te bereiken. Om dit samensmeden goed te laten verlopen, hebben we zoals gezegd een onafhankelijke stichting opgericht met een eigen bestuur, dat zorgdraagt voor de coördinatie van de verschillende projecten.

Projectuitvoering

Per project zoeken we de juiste mensen en expertises bij elkaar en zorgen we ervoor dat een project wordt voorbereid, gefinancierd, uitgevoerd en gemonitord. Samen ideeën ontwikkelen en samen uitvoeren, oftewel werken als collectief. Daarin verschillen wij van de huidige supportersverenigingen; die behartigen, vaak zeer verdienstelijk, de belangen van één bepaalde groep supporters, maar het Collectief is van iedereen. Het Collectief is de gedachte van de supporters, oftewel de ziel van de club. We hebben voor de uitvoering onze projecten een drietal kernwaarden geformuleerd; elk project moet aan minimaal één kernwaarde voldoen.

Netwerk

Bij het uitvoeren van onze projecten brengen we als Collectief allerlei partijen samen, waardoor na verloop van tijd een sterk netwerk ontstaat. Hoewel de ideeën en standpunten van de diverse netwerkpartners soms van elkaar zullen verschillen, streeft iedereen hetzelfde doel na. Door te leren van elkaars visie haal je het beste in elkaar naar boven en kun je samen écht iets bijzonders ontwikkelen.

Volg ons

Twitter

Lekker druk bij ons in de Experience. Oud eerste elftal spelers, Yuri, Antoine en Sander zetten hun krabbel op de "wall of fame" #opendag pic.twitter.com/ljDAr03vOf

Ongeveer 2 maanden geleden op Supporterscollectief's Twitter via Twitter for Android