Projecten van partners

Naast de projecten van het Collectief zijn er nog veel meer supportersinitiatieven, in allerlei hoedanigheden. Hieronder een opsomming van projecten die worden georganiseerd doorsupporters, of waarbij supporters betrokken zijn en er energie in steken.


fcgmuseum

FC Groningen Museum

Initiatiefnemer: Stichting FC Groningen Museum
Website: www.fcgmuseum.nl

Het FC Groningen Museum is op 16 juni 2007 door de gelijknamige stichting in het leven geroepen met als doel de rijke historie van onze mooie club gestructureerd vast te leggen en vooral om ervoor te zorgen dat deze nooit verloren gaat. Daarbij moet de geschiedenis via het museum voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk worden.

Terug naar boven ⌂


Oosterparkstadion

Virtueel Oosterparkstadion

Initiatiefnemer: Stichting FC Groningen Museum
Website: www.fcgmuseum.nl

Derdejaars ICT-studenten van het Noorderpoortcollege hebben het Oosterparkstadion in 3D nagebouwd. Het resultaat is een virtueel stadion, dat je met een paar muisklikken van binnen kunt bezoeken. In deze zogenaamde ‘serious game’ kun je in het roemruchte stadion rondlopen, nostalgie opsnuiven en oude tijden herbeleven.

Terug naar boven ⌂


Standbeeld Tonny van Leeuwen

Initiatiefnemer: Supportersvereniging FC Groningen
Website: www.svfcgroningen.nl

In oktober 2014 vierde de Supportersvereniging het 30-jarig bestaan en pakte groots uit. Namens de ruim vierduizend leden werd een prachtig bronzen standbeeld van Tonny van Leeuwen gemaakt. Onder toeziend oog van honderden belangstellenden onthulde Piet Fransen het beeld van de legendarische doelman. Het fraaie aandenken aan de beste Groningse keeper ooit staat voor de hoofdingang van de Euroborg.

Terug naar boven ⌂


open dag fc groningen

Open Dag

Initiatiefnemer: FC Groningen
Website: www.fcgroningen.nl

Elke zomer vindt de Open Dag plaats. Naast de spelerspresentatie, kraampjes met merchandising en sfeervolle terrasjes, is deze dag vooral een kinderfeest. Rond het stadion zijn veel activiteiten om de jeugd een onvergetelijke dag te bezorgen. De Open Dag is dé manier om na een voetballoze periode het FC Groningen-gevoel weer op te doen. Soms staat er een oefenduel tegen een buitenlandse tegenstander op het programma. De Open Dag is gratis toegankelijk.

Terug naar boven ⌂


1415-Eerste-training-11

Eerste training

Initiatiefnemer: Groningen Fanatics
Website: www.groningenfanatics.nl

Van een troosteloze opening van het voetbalseizoen voor een handjevol publiek, naar een traditionele knaller met duizenden mensen. Dat was het idee achter een nieuw plan voor de eerste training. Na drie geslaagde edities kan worden gezegd dat dit absoluut is gelukt. Voor spelers, technische staf, supporters, sponsors en andere geïnteresseerden is dit een mooi moment om kennis te maken met de nieuwe selectie en vooruit te blikken op het komende voetbaljaar. Op Sportpark ‘De Koepel’ in Haren komen iedere zomer zo’n 2.000 tot 2.500 mensen kijken naar het startschot van het nieuwe seizoen.

Terug naar boven ⌂


spandoeken

Spandoekconstructie Euroborg

Initiatiefnemer: Klankbordgroep FC Groningen

Na de uitbreiding van de Euroborg en daarmee het wegvallen van de mogelijkheid om spandoeken op te hangen, heeft de klankbordgroep een plan ontwikkeld om spandoeken weer een plek te geven. Dit heeft geresulteerd in een speciale spandoekconstructie op de Noordtribune. FC Groningen heeft de constructie gemaakt en de Z-side en de Groningen Fanatics hebben voor de spandoeken gezorgd. Vanwege de positieve reacties wordt nu gewerkt aan een plan om ook een spandoekconstructie aan de tweede ring te bevestigen.

Terug naar boven ⌂


horecaplein

Horeca- en kidsplein

Initiatiefnemer: Klankbordgroep FC Groningen

Na een pilot met een horecaplein voor de hoofdingang leeft de wens bij club en supporters om dit idee verder uit te gaan breiden. Dit past in het plaatje van meer beleving rondom de Euroborg. Ideaal zou zijn dat het hele Europapark wordt ‘gepimpt’ met clubuitingen en onderaan de trap een groot supportersplein komt met horeca, muziek en merchandise.

Terug naar boven ⌂


tenue

Ontwerpwedstrijd uit- en thuistenue

Initiatiefnemer: FC Groningen
Website: www.fcgroningen.nl

FC Groningen geeft alle supporters de gelegenheid om invloed uit te oefenen op het thuis- en uittenue dat de spelers het komende seizoen dragen. Uit een aantal ontwerpen kunnen de fans via de website van de club op hun favoriete ontwerp stemmen. Zo bepalen de supporters welk tenue hun helden het aankomende seizoen dragen.

Terug naar boven ⌂


sjaal

Ontwerpwedstrijd supporterssjaal

Initiatiefnemer: FC Groningen
Website: www.fcgroningen.nl

Ook voor het ontwerpen van supporterssjaals vraagt FC Groningen input van zijn fans. Supporters mochten een eigen ontwerp insturen. Vervolgens maakte een deskundige jury uit de vele inzendingen een selectie van drie sjaals, waaruit supporters het mooiste ontwerp mochten kiezen. Chris Westerhof maakte afgelopen jaar het winnende exemplaar. Deze sjaal is te koop in de FanCorner.

Terug naar boven ⌂


spelersbus

Ontwerpwedstrijd spelersbus

Initiatiefnemer: FC Groningen
Website: www.fcgroningen.nl

Ook het ontwerp voor de spelersbus komt voort uit een wedstrijd waar alle supporters hun creativiteit in kwijt kunnen. Uiteindelijk is Rick van Houten de winnaar geworden van afgelopen editie en derhalve rijdt de selectie door Nederland in een bus gesierd met zijn fraaie inbreng.

Terug naar boven ⌂


Voetbaltoernooien

Initiatiefnemers: diverse supporters

In de loop der jaren zijn er altijd supporters geweest die zich ingezet hebben voor de organisatie van verschillende soorten voetbaltoernooien. Het fenomeen is aangevangen na het trieste overlijden van medesupporter Emiel ‘Takje’ Branbergen in januari 2005. Emiel heeft op veel te jonge leeftijd het leven moeten laten vanwege een vreselijke spierziekte. Daarop zijn supporters een initiatief gestart een zaalvoetbaltoernooi te organiseren om Emiel te herdenken: Het Takje Toernooi. Een dag vol gezelligheid waarbij supporters samen voetballen en tijdens het toernooi wordt gecollecteerd voor de Vereniging Spierziekten Nederland.

In navolging hiervan kwam er het GTWS-toernooi. Een zomers veldvoetbaltoernooi waarbij er supporters uit allerlei groeperingen het sportief tegen elkaar opnamen. Beetje bijkletsen met groen-witte medestanders, een balletje trappen, een paar biertjes drinken om vervolgens af te sluiten met een gezellige barbecue. Prachtige dagen. Na het jammerlijke verdwijnen van het Harense complex van GTWS, is het mooie initiatief overgenomen door een aantal FC supporters uit Assen. Op 6 juni aanstaande wordt er op de sportvelden van de Asser Boys voor het derde jaar op rij het Aszen Tournement georganiseerd. Zelfde concept, andere locatie.

Terug naar boven ⌂


Volg ons

Twitter

Lekker druk bij ons in de Experience. Oud eerste elftal spelers, Yuri, Antoine en Sander zetten hun krabbel op de "wall of fame" #opendag pic.twitter.com/ljDAr03vOf

Ongeveer 2 maanden geleden op Supporterscollectief's Twitter via Twitter for Android