Partners

Het Collectief werkt samen met een aantal partners:


FC Groningen

Onze voetbalclub, onze trots en onze grootste partner. Want uiteindelijk doen we alles in het belang van FC Groningen. We informeren FC Groningen over onze plannen en betrekken de club in de uitvoering. Daarom ook streven wij naar een duurzame goede relatie met de club, zodat zowel FC Groningen als de supporters voordeel hebben van deze samenwerking.

Website: www.fcgroningen.nl


Supporters Direct (SD)

Supporters Direct is begin 2000 in het Verenigd Koninkrijk opgericht om supportersgroepen op juridisch en organisatorisch vlak te helpen om meer zeggenschap te krijgen binnen hun club. Deze vorm van supportersinvloed draagt volgens SD bij aan een gezonde, democratische en transparante situatie binnen club. SD werkt veel met ‘trusts’ of fondsen, waarbij supporters investeren in hun club en in ruil daarvoor een bepaalde zeggenschap én betrokkenheid krijgen bij hun club. De fans kunnen zich zo vereenzelvigen met de missie, visie en strategie van hun club. Sinds 2006 helpt SD ook supportersgroepen op het vasteland van Europa en wordt in hun visie over betaald voetbal gesteund door de UEFA en de EU.

Website: www.supporters-direct.org


fse

Football Supporters Europe (FSE)

Football Supporters Europe is een onafhankelijk, representatief en democratisch georganiseerd netwerk van voetbalfans in Europa met momenteel leden in 42 landen over het hele continent. FSE houdt zich bezig met allerlei supporterszaken, zoals kaartverkoop, anti-discriminatie, inzet van politie, fatsoenlijk bezoek aan thuis- en uitwedstrijden en politieke invloeden in het voetbal. Door FSE hebben de supporters als individu en als georganiseerde groep(en) een stem en kunnen die stem door het grote netwerk van deze organisatie vanuit alle landen gezamenlijk, duidelijk en krachtig laten horen.

Website: www.fanseurope.org


Centre for Access to Football in Europe (CAFE)

Het Centre for Access to Football in Europe ondersteunt en adviseert diverse partijen met als doel voorzieningen en diensten in stadions geschikt te maken voor gehandicapte supporters. CAFE werkt nauw samen met de UEFA, de aangesloten nationale bonden en clubs, groeperingen van gehandicapte supporters (op nationaal en lokaal niveau) en supportersnetwerken, zoals Football Supporters Europe. CAFE zal tevens nauw gaan samenwerken met de Europese Unie, nationale regeringen en het Europees Comité voor Normalisatie om progressieve wetgeving en financiële ondersteuning voor de gelijke toegang voor gehandicapten tot voetbalstadions aan te moedigen.

Website: www.cafefootball.eu


eventsbureau

Eventsbureau

Eventsbureau zet sport in als middel om mensen die maatschappelijk buitenspel staan weer actief te laten deelnemen aan de samenleving. Door mensen te laten sporten staan ze mentaal en fysiek sterker in het leven. Daardoor zitten ze lekkerder in hun vel en lukken dingen beter. Met dit doel organiseert Eventsbureau leuke en toegankelijke sportactiviteiten en –evenementen. Dit doen we met een professioneel team van maatschappelijke sportcoaches, vaak in samenwerking met sportverenigingen.

Website: www.eventsbureau.nl


FC Groningen Museum

De Stichting FC Groningen Museum is opgericht op 16 juni 2007 en heeft als doel de historie van FC Groningen (en GVAV) in woord, beeld en goederen te vast te leggen en toegankelijk te maken voor een groot publiek. Kortom: het FC Groningen Museum wil de historie van de club promoten. De oprichtingsdatum van de stichting valt niet geheel toevallig samen met de oprichtingsdatum van FC Groningen, dat precies 36 jaar eerder werd opgericht. Hoewel de stichting geheel onafhankelijk is, bestaat er uiteraard een warme band en een goede samenwerking met club en supporters.

Website: www.fcgmuseum.nl


Supportersvereniging Z-side

De Z-Side is de harde kern van FC Groningen. De vereniging is vernoemd naar de Zaagmuldersweg, waaraan het Oosterparkstadion was gelegen. Aan die kant van het stadion verzamelde zich in de jaren tachtig een grote groep fanatieke supporters om hun club aan te moedigen. Sinds 2003 is de Z-side een officiële supportersvereniging van FC Groningen. De meeste leden bevinden zich op de Noordtribune, waar de vereniging ook een eigen home heeft.


Supportersvereniging FC Groningen

De Supportersvereniging FC Groningen is met zo’n vierduizend leden de grootste en oudste supportersvereniging van de club. Sinds 24 september 1984 steunt de vereniging FC Groningen op zoveel mogelijk manieren en behartigt eveneens de belangen van supporters.
Daarnaast probeert de vereniging het saamhorigheidsgevoel tussen fans onderling en met de club te vergroten, onder meer in het eigen, gezellige Supportershome in de Euroborg en via het clubmagazine d’Olle Grieze, waarmee leden op de hoogte blijven van alle achtergronden binnen de club en het supportersland.

Website: www.svfcgroningen.nl


Supportersvereniging Rolly-Side

De Rolly-Side is de supportersvereniging van de mindervalide supporters van FC Groningen, die zich voortbewegen op wielen. De Rolly-Side is opgericht op 8 maart 2006 en heeft als doel de belangen van zijn leden zo goed mogelijk te behartigen bij FC Groningen. Samen met de club heeft de vereniging ervoor gezorgd dat de leden hun eigen plek hebben in het stadion: op de omloop van de eerste ring tegenover de hoofdtribune.

Website: www.rollyside.nl


Volg ons

Twitter

Lekker druk bij ons in de Experience. Oud eerste elftal spelers, Yuri, Antoine en Sander zetten hun krabbel op de "wall of fame" #opendag pic.twitter.com/ljDAr03vOf

Ongeveer 2 maanden geleden op Supporterscollectief's Twitter via Twitter for Android