Aszen Tournament draagt bij aan FC Groningen Experience

Aszen Tournament schenkt bijdrage aan het Supporterscollectief!

Het is voor veel FC Groningen-supporters een bekend en jaarlijks terugkerend fenomeen. Voetbaltoernooien in de zaal en op het veld georganiseerd voor en door supporters met deelname van supporters uit alle geledingen. Supportersteams die met soms wat meer en vaak ook met wat minder conditie en talent onderling strijden om de sportieve eer. Het is er bovendien altijd aangenaam vertoeven onder het genot van een hapje en drankje met FC Groningen als de verbindende factor. Zaken die wij als supporterscollectief een wam hart toe dragen.

Aszen Tournament

Dankzij het mooie weer is het altijd aangenaam vertoeven tijdens het Aszen Tournament

In Assen is men op Zaterdag 4 juni 2016 toe aan de vierde editie van het Aszen Tournament. Nadat de organisatoren van het door velen zeer gewaarde GTWS-toernooi (Gorecht, Haren) er mee gestopt waren besloot een groep supporters uit Assen in het ontstane gat te duiken. Vanaf de eerste editie is dit supporterstoernooi, gespeeld op de velden van Asser Boys,  een toernooi welke staat als een huis en nu al niet meer weg te denken is. De vorige, derde, editie kende een deelname van liefst 20 teams. Met daarnaast muziek en een barbecue ontbreekt het ook zeker niet aan gezelligheid.

 

 

Goed Doel

Wat ons als supporterscollectief bij dit toernooi enorm aanspreekt is dat de organisatie aan elke editie een goed doel verbind. Organisaties als bijvoorbeeld Make a Wish en ik trakteer hebben in de afgelopen jaren dan ook een mooie en substantiële bijdrage mogen ontvangen van het Aszen Tournament en haar deelnemers. Groot was onze verrassing dan ook dat ons tijdens de rust van FC Groningen-PSV, haast tussen neus en lippen door, werd medegedeeld dat het goede doel van dit jaar het Supporterscollectief is en dan speciaal het nog te realiseren (interactieve) FCGmuseum, de FC Groningen Experience, in de oude fanshop in de Euroborg.

 
Het FC Groningen Experience in conceptfase

 

U mag best weten, daar waren we even stil van. We zijn als nieuwe, jonge organisatie er heel ambitieus ingevlogen met dit project als startpunt. Dat vergt soms bloed, zweet en tranen en zo nu en dan een verzuchting waar je aan begonnen bent. Dat er dan vervolgens dit signaal komt vanuit een groep supporters waarvan je hoopt dat onze betrokkenheid daar ook voet aan de grond krijgt betekend veel voor ons. Het gebaar misschien wel meer dan de uiteindelijke opbrengst van het toernooi. Het geeft ons de energie om verder te gaan op het pad die we zijn ingeslagen. We zijn het Aszen Tournament dan ook nu al erg dankbaar voor deze bevestiging en prijzen ons gelukkig met dit geweldige gebaar!

Gezellige dag.

Zoals al te lezen viel, op Zaterdag 4 juni is er de vierde editie van het Aszen Tournament. Er hebben zich 19 teams aangemeld (er wordt 7×7 gespeeld). Voor de details wat betreft speelschema’s e.d. bezoek dan vooral de facebookpagina van het Aszen Tournament.

facebook pagina van het Aszen Tournament

Komen kijken kan natuurlijk ook. Het beloofd ongetwijfeld weer een gezellige dag te worden op de velden van Asser Boys. We hopen dan ook zoveel mogelijk van jullie die dag te kunnen begroeten!

 

Volg ons

Twitter

Lekker druk bij ons in de Experience. Oud eerste elftal spelers, Yuri, Antoine en Sander zetten hun krabbel op de "wall of fame" #opendag pic.twitter.com/ljDAr03vOf

Ongeveer 2 maanden geleden op Supporterscollectief's Twitter via Twitter for Android